Investitor zainteresovan za kupovinu većinskog dijela Fabrike “Konjuh”

Strateški partner i investitor Behnam Azad zainteresovan je za kupovinu 51 posto dionica Fabrike namještaja „Konjuh“ d.d. Živinice, što će podrazumijevati nastavak rada ovog Preduzeća, ali i kontinuitet proizvodnje i upošljavanje radnika.

Investitor navodi da će u narednih 6-8 mjeseci u Konjuhu raditi oko 500 ljudi, a dugoročno svi trebali imati koristi. Iako očekuje da će značajan dio procedura u vezi sa kupovinom dionica biti okončan do kraja novembra, Azad je i ranije spreman uložiti određeni iznos finansijskih sredstava kako bi se održao postojeći nivo proizvodnje.

Iz Vlade TK navode da su spremni direktno pomoći u vezi sa dugovanjima Konjuha kada su u pitanju dugovanja po osnovu kantonalnih poreza i doprinosa, kao i obezbjeđivanje drvne sirovine putem javnog preduzeća „Šume TK“, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa.

(rtvslon.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više