ISS Živinice učestvuje u potrazi za državljanima Turske

Policija i spasilačke ekipe nastavili su danas potragu za dvojicom radnika koji su, 8. novembra upali u rijeku Bosnu na gradilištu Koridora V-c, u mjestu Kahrimani.

U potražnoj akciji koja traje već treći dan, jutros je pronađeno jedno tijelo u rijeci Bosni.

U potrazi sudjeluju stanice  Saveza Gorskih službi spašavanja Bosne i Hercegovine Žepče, Čapljina, Srebrenik i Živinice.

U ranim jutarnjim satima Tim za spašavanje na vodi ISS Živinice je nastavio potragu za radnicima iz Turske sa motornim čamcem pretraživana je rijeka Bosna te riječne ade i sprudovi od mjesta pada radnika do mjesta Ograjina. Desnu obalu kopnom pretraživao je potražni tim – vodič i pas, dok su lijevu obalu pretraživali članovi Gorske Službe Spašavanja-a.

Tim od pet ljudi Interventne službe spašavanja Živinice radi danonoćno.

Nažalost, naša ekipa spašavanja nije dovoljno opremljena kako bi dala svoj maksimum na terenu.

U teškim situacijama vidimo koliko su ovakve ekipe bitne u slučaju elemntarnih nepogoda i situacijama kada je potrebno spasiti nečiji život, zato se u ovakve ekipe trebaju uložiti dodatna sredstva ističe faruk Gazdić predsjednik ISS Živinice

Tim za spašavanje na vodi  sa onim što posjeduje od opreme će se odazvat svakom pozivu naših građana, i ovom prilikom je naglasio Gazdić.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više