Iz Vlade pojasnili: Ugostitelji mogu raditi dostavu poslije 21, ali nema okupljanja gostiju!

Imajući u vidu da je danas usvojena higijensko epidemiološka mjera, koja se odnosi na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, dovela do evidentnog nerazumijevanja, a posljedično tome i razumljivog negodovanja određenog broja vlasnika ugostiteljskih objekata, iz Vlade TK dostavili su pojašnjenje mjera:

Naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas je usluživanje gostiju u ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića: restorana, pizzeria, slastičarni, ćevabdžinica, nargila barova, caffe i bistro barova, klubova, diskoteka, kasina, sportskih kladionica, rad kafića i restorana u sklopu benzinskih pumpi i sl. dozvoljeno do 21 sat.

Nakon toga, zabranjeno je okupljanje gostiju u navedenim objektima, a ugostiteljski objekti do kraja svog radnog vremena i dalje mogu vršiti dostavu hrane. Ovo podrazumijeva da uposlenici mogu raditi, ali je zabranjeno služenje hrane i pića gostima u objektima poslije 21 sat.

Također, u ugostiteljskim objektima zabranjeno je izvođenje muzike uživo.

S obzirom da se radi o privremeno donesenim mjerama, molimo građane i vlasnike ugostiteljskih objekata za razumijevanje. Istovremeno apelujemo prema svim našim građanima da proces vakcinacije shvate kao jedini izlaz iz ove svjetske pošasti.

U narednom periodu Krizni štab će sagledat najnovije podatke o zdravstvenom stanju u Tuzlanskom kantonu, te će u skladu s njima predlagati nove mjere.

Nadamo se boljim rezultatima i normalizovanju života i rada na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade TK.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više