Izabrano novo rukovodstvo mladih Crvenog križa grada Živinice

U subotu 12.10.2019. godine u sali gradskog vijeća održana je konferencija mladih Crvenog križa Grada Živinice kojom je predsjedavao Adnan Andelić.

Nakon četverogodišnjeg mandata prethodnog predsjednika mladih Abdurahmana Aljića i ranijeg rukovodstva koje je bilježilo značajne rezultate izabrano je novo rukovodstvo mladih Crvenog križa grada Živinice.

Za novog predsjednika mladih izabran je Semir Muhić, a za dopredsjednice izabrane su Almedina Aljić i Adelisa Halilović, istaknuti i dugogodišnji članovi Crvenog križa.

Za zastupnike u Crvenom križu Tuzlanskog kantona izabrani su Semir Muhić i Abdurahman Aljić, za zastupnika u Crvenom križu FBiH također je izabran Abdurahman Aljić.

Pored velikog broja gostiju, na konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Samir Kamenjaković koji je novom rukovodstvu poželio mnogo sreće, te istakao kako je rad mladih Crvenog križa prepoznat na svim događajima u Gradu Živinice.

Sekretar Crvenog križa grada Živinice se zahvalio prethodnom predsjedniku na predanom radu i na uspješnom mandatu, a novom predsjedniku je poželio još više uspjeha i još više realizovanih aktivnosti.

Pored konferencije mladi su upriličili i svečano otvaranje kancelarije za mlade koju su otvorili prethodni i sadašnji predsjednik.

Kancelarija je renovirana u cjelosti i namjenjena je mladima kako bi imali ugodniji i korisniji boravak u Crvenom križu. Gradu je poklonjen i grafit koji je posvećrn Crvenom križu koji je izrađen na zgradi JU BKC Živinice. (Tim za medije CK Živinice)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više