Izabrano rukovodstvo GO NIP Tuzla

U stranačkim prostorijama Gradskog odbora Narod i pravda Tuzla u petak 8. oktobra održana je Izborna skupština/ vijeće, na kojoj su izabrani predsjednik i članovi Izvršnog odbora.

Za predsjednika Izvršnog odbora izabran je dosadašnji predsjednik Povjereništva Sabahudin Imamović,a za članove Izvršnog odbora izabrani su:
Zahida Ademović, Univerzitetski profesor- potpredsjednica;
Mirza Malkočević, BA ing. sigurnosti i pomoći- potpredsjednik;
Suzana Ostojić, prof. engleskog jezika i književnosti- član;
Malik Sakić, ing. elektrotehnike- član;
Azur Korlatović, trener- član;
Naida Ljuma, MA sociologije- član;
Dejan Čulum, BA ekonomije- član;
Mirsad Jukan, dipl. ing. rudarstva- član;
Muradif Selimović, dipl.ing. tehnologije- član;
Jasmina Gluhić, dipl. žurnalista- član;
Jasmin Halilović, dipl. ekonomista- član;
Amer Mustačević, dipl. ekonomista- član;

Izborom predsjednika i članova Izvršnog odbora završeni su unutarstranački izbori na nivou gradske organizacije, čime se iz faze povjereništva, prešlo u fazu rukovođenja putem demokratski izabranih predstavnika, što će sigurno radu stranke dati jedan novi pozitivan impuls.

Nakon okončanja unutarstranačkih izbora sva pažnja će biti usmjerena na pripreme za opće izbore 2022. godine. Te pripreme podrazumijevaju daljnje unapređenje rada GO NIP Tuzla u organizacionom i funkcionalnom smislu: dovršenje ustroja organizacije žena i mladih, jačanje mjesnih ogranaka, povećanje broja članova, izgradnja snažne mreže aktivista, medijsku prezentaciju stranke i sve druge aktivnosti koje će doprinijeti da GO NIP Tuzla što spremnije dočeka predstojeće izbore.

Buduće aktivnosti biće prožete sviješću da je Narod i Pravda reformistička stranka koja mora dati svoj doprinos u popravljanju teškog stanja u državi i izgradnji sistema vrijednosti koji će dugoročno biti matrica odgovornog političkog djelovanja, stoji u saopćenju GO NIP Tuzla.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više