Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 07.12.2021. godine

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Četiri osobe zatražile su medicinsku pomoć nakona saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-18 u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 143 zdravstvene usluge građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Vodosnabdijevanje na području grada, prigradskih naselja i Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. Iz Bihamka na dionicama u višim predjelima upozoravaju na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu.

Skreću pažnju i na učestale odrone. Poledica je moguća na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuju vozačima da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Kladanj – Olovo moguće je sporije saobraćanje.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više