Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 11.11.2021. godine

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na lokalnom putu u naselju Vrnajevići.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu tehničku intervenciju na Ljubačama gdje su pregledali prostoriju u kojoj se aktivirao požarni alarm.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 87 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođeni su djevojčica i dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava je uredno, dok je na području grada i prigradskih naselja vršena redukcija od 22:00 do 05:30.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Sarajeva, Bugojna, Travnika, Visokog, Kaknja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu. Iz Bihamka skreću pažnju na učestale odrone i savjetuju opreznu vožnju. Podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Doboj – Gračanica u mjestu Klokotnica moguće je sporije saobraćanje.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više