Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.11.2021. godine

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u naselju Šerići.

Zabilježeno je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 114 zdravstvenih usluga građanima te su imali jedan terenski izlazak.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 12 beba, devet djevojčica i tri dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice.

Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno uz redukciju od 22:00 do 05:30 informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Iz Bihamka upozoravaju na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone, te savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više