Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 21.10.2021.

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

U saobraćajnoj nezgodi u ulici Živiničkih brigada učestvovali su putničko i teretno motorno vozilo. Posljedica navedene nezgode je manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Povrijeđenih osoba nije bilo ni u saobraćajnoj nezgodi u ulici Alije Izetbegovića u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo i motociklo.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 132 zdravstvene usluge građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, šest djevojčica i jedan dječak, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je uredno informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ponovo su na snazi noćne obustave saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica). Obustave će trajati nekoliko noći, u vremenu od 23:00 do 04:30 sati. Tokom dana, kroz tunel se saobraća naizmjenično-jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Gračanica – Srnice Donje moguće je sporije saobraćanje.

Podsjećaju, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više