Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.11.2021. godine.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem u naselju Kuljan.

Zabilježeno je i 14 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 90 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je osam beba, pet dječaka i tri djevojčice, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano. Snabdijevanje vodom na području grada je otežano, zbog kvara na glavnom cjevovodu.Otklonjenje kvara bit će vršeno danas u toku dana.

Pretežno mokar kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona, karakterisali su ovog dana saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Ponegdje u višim predjelima tokom noći bilo je slabijih sniježnih padavina, ali je i na tim dionicama kolovoz mokar. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putu Tuzla- Kladanj u mjestu Stupari moguće je sporije saobraćanje.

Na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever zbog sanacionih radova na mostu saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više