Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.10.2021.

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u sudaru dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik Stari.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 122 zdravstvene usluge građanima te su imali jedan terenski izlazak.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost, zbog magle. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više