Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.10.2021.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 106 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su samo šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica, te jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju da magla smanjuje vidljivost na dionicama uz rijeke. Mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više