Izvještaj dežurnih službi za 02.12.2021. godine

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi na regionalnom putu R-469 u Dubravskoj ulici u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

U sudaru dva putnička motorna vozila na raskrsnici Prve ulice i Pašage Gogića medicinsku pomoć zatražile su dvije osobe.

Zabilježeno je i šest prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 105 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno, dok je snabdijevanje vodom u Dubravama otežano.

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom kolovozu, a iz Bihamka na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravaju na mjestimično zaleđen kolovoz. Skreću pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više