Izvještaj dežurnih službi za 03.11.2021.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik.

Zabilježeno je i 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 98 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, četiri dječaka i šest djevojčica, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena su dva dječaka.

Vodosnabdijevnje na području našeg grada je uredno uz redukciju u prigradskim naseljima od 22:00 do 05:00 informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Na pojedinim dionicama u kotlinama vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama sa maglom i kolovoz je mokar, pa iz Bihamka savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više