Izvještaj dežurnih službi za 05.10.2021.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 91 zdravstvenu uslugu građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u naseljenom mjestu Gračanica gdje je gorjelo nisko rastinje.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava je otežano dok je na području grada i prigradskih naselja snabdijevanje vodom uredno uz redukciju od 21:30 do 05:30.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više