Izvještaj dežurnih službi za 06.12.2021. godine

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 125 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Iz Bihamka zbog niskih temperatura upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skreću pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da  voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više