Izvještaj dežurnih službi za 08.10.2021. godine

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo u naseljenom mjestu Šerići, a radi se o krivičnom djelu teška krađa provala u pomoćni objekat.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 88 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

Vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno informacija je koju smo dobili iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da pretežno mokar ili vlažan kolovoz te povećana opasnost od odrona karakterišu ovog dana saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više