Izvještaj dežurnih službi za 10.11.2021. godine

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa provala u porodičnu kuću u ulici Stara pruga.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 105 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice grada Živinice u proteklom danu i noći na vlastitu inicijativu čistili su pješačke prolaze u našem gradu.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava je uredno, dok je na području grada i prigradskih naselja vršena redukcija od 22:00 do 05:30.

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a iz Biahmka posebno izdvajaju dionice uz rijeke Bosnu, Savu i Spreču. Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje upozoravaju na opasnost od mogućih odrona i klizišta, te savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više