Izvještaj dežurnih službi za 19.10.2021.

Iz percepcije službenika Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području grada Živinice bilo je mirno pa su evidentirali samo 12 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su četiri bebe, tri dječaka i jedna djevojčica, a u privatnim porodilištima na području Tuzle također su rođene četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanja na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da magla u jutarnjim i večernjim satima otežava saobraćanje na dionicama u dolini rijeka. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a ponegdje i mjestimično klizav, pa apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na dionici Gračanica – Srnice Donje moguće je sporije saobraćanje.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više