Izvještaj dežurnih službi za 19.11.2021. godine

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu napad na ovlašteno službeno lice prilikom obavljanja službene dužnosti i postupanja po prijavi. Navedeno krivično djelo dogodilo se u ulici Omladinskih radnih brigada.

Jedna osoba zatražila je medicinsku pomoć nakon saobraćajne nezgode na regionalnom putu Živinice – Banovići u mjestu Oskova u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 68 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, pet djevojčica i četiri dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice jučer u periodu od 08:00 do 15:00 u naselju Sjever izvodili su se radovi na otklanjanju kvara na potisnom cjevovodu od Crpne stanice Spreča do rezervoara „Meštrići“. Zbog izvođenja radova došlo je do prekida vodosnabdijevanja na području grada Živinice i prigradskih naselja. Do uspostave vodosnabdijevanja došlo je u večernjim satima.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima naše zemlje. Iz Bihamka pozivaju vozače da voze maksimalno oprezno, da držite odstojanje između vozila i obavezno se vežite sigurnosnim pojasom.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj je potpuno obustavljen do subote (20.11.) do 06 sati. Putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok sva vozila iz smjera Tuzle saobraćaju preko Dubrava.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više