Izvještaj dežurnih službi za 25.10.2021.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.

Povrijeđenih osoba nije bilo u slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza na lokalnom putu u naselju Šišići.

U saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu M-18 u mjesnoj zajednici Podgajevi učestvovala su dva putnička motorna vozila, a posljedica navedene nezgode je manja materijalna šteta bez povrijeđenih osoba.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem i fizičkim napadom jednom lica u ulici Omladinskih radnih brigada.

Evidentirano je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 140 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u protekla tri dana bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka upozoravaju vozače da je kolovoz u višim predjelima Bosne mokar i mjestimično klizav. Također, na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove skreću pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), tokom noći saobraćat će se jednom trakom-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više