Izvještaj dežurnih službi za 28.09.2021.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su jedno krivično djelo teška krađa u ulici Alije Izetbegovića gdje je otuđeno putničko motorno vozilo marke Golf VII.

Zabilježeno je i jedno narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica u Bašigovcima koje nije postupalo po naredbi ovlaštenog službenog lica.

Evidentirano je i 11 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 95 zdravstvenih usluga građanima te su imali dva terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasana jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla u proteklom danu i noći rođeno je devet beba, pet dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdjevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava je otežano. Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je otežano zbog smanjene isporuke vode usljed kvara na dalekovodu.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona. Na pojednim dionicama vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

 » Izvor

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više