Izvještaj dežurnih službi za 28.10.2021.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem jednog lica u ulici Alije Izetbegovića.

Zabilježeno je i pet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći pregledalo je 102 osobe te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01.11.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više