Izvještaj dežurnih službi za 29.09.2021.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 105 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.
Iz percepcije službenika Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su zabilježili samo sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.
Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.
Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je šest beba, četiri dječaka i dvije djevojčice.
Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava je otežano .
Vodosnabdijevanje na području grada je uredno uz  redukcije u ulicama Omladinskih radnih brigada, Živinički sokolovi, Modračka te naselju Strašanj od 22:00 -05:00 sati.
Iz Bihamka obavještavaju vozače da je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost mjestimično smanjena u jutarnjim satima zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravaju i na učestale sitnije odrone i savjetuju oprezniju vožnju.
Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
Kroz tunel Crnaja (na putu Konjic-Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.  » Izvor

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više