Jahorina prva u regionu sa uspješno realizovanim ski trkama

Nova zimska sezona na Jahorini bilježi veliko interesovanje kako rekreativnih tako i profesionalnih skijaša.

Tokom protekle sedmice na Jahorini su održana četiri FIS kupa u terminu od 11. do 16. decembra. U istom terminu na toj planini trenirala je poznata olimpijska skijašica Emilija Đurović.

Jahorina je prva u regionu uspješno organizovala takmičenja u disciplini slalom za skijaše iz cijelog svijeta. Jahorina je bila domaćin skijašima iz reprezentacija i iz najudaljenijih zemalja kao što su Hong Kong, Maroko, Indija, Jamajka, Gana, ali i Grčka, Makedonija te Olimpijskom timu Srbije kao i takmičarima iz ski klubova iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Švedske, Slovenije, Mađarske, Turske, Kipra.

Zapažene rezultate ostvarili su i skijaši iz Bosne i Hercegovine, a posebno su se istakli Marko Šljivić i Emir Lokmić dok je u ženskoj kategoriji najzapaženije rezultate ostvarila Esma Alić. Tehnički organizator takmičenja bio je Ski klub Jahorina uz podršku Olimpijskog centra Jahorina.

Sva četiri FIS kupa su ocijenjena kao izuzetno uspješna i ova planina spremno dočekuje takmičare za nove utrke zakazane za mjesec januar.

Već 12. i 13. januara bit će održan “Jahorina” FIS kup, dok će 15. i 16. januara na jahorinskim stazama biti održano Otvoreno prvenstvo smučarskog kluba “Jahorina”, najavljeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

RTV Slon/ Fena

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više