Javna debata “Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Tuzle”

Javnu debatu “Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Tuzle” zajednički organizuju Forum građana Tuzle u okviru projekta „Zarobljeni zrak“ i Omladinski pokret Revolt u okviru projekta „Ohrabrivanje učešća mladih u procesima donošenja odluka“.

Javna debata ima za cilj predstavljanje kandidata za gradonačelnika za prijevremene izbore 2023. godine, kao i aktivnu participaciju građanstva u javnom životu, a koja podrazumijeva saradnju sa predstavnicima/ama lokalne vlasti u kojoj građani/ke daju svoje prijedloge i učestvuju u realizaciji odluka, te na taj način utiču na odlučivanje u zajednici.

Na osnovu ishoda javne debate građani i građanke mogu donijeti odluku o tome kome će dati svoje povjerenje na prijevremenim izborima. Javna debata nije prostor za konfrontaciju kandidata.

Debata daje jednake šanse i mogućnosti svim učesnicima da predstave svoj program kroz odgovaranje na unaprijed definisana pitanja u skladu sa debatnim pravilima.

Ta pravila podrazumijevaju da će svi kandidati biti tretirani jednako, na svako pitanje svaki kandidat će imati vrijeme za odgovor u trajanju od 2 minute, te pravo na repliku u trajanju od 1 minute.

Oblasti iz kojih će pitanja biti postavljena se tiču lokalne politike, planova i programa kandidata, te političkih vrijednosti kandidata.Prostor za postavljanje pitanja od strane vas, građana/ki kao učesnika/ca na javnoj debati također će biti obezbijeđen.

Javnu debatu uživo možete pratiti OVDJE

 

The post Javna debata “Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Tuzle” appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više