Javni poziv farmerima za učešće u edukaciji o ishrani muznih grla

Učešće je slobodno, bez prethodne registracije.

Sweden/USAID FARMA II projekat je pozvao zainteresovane proizvođače mlijeka da uzmu učešće na programu edukacija i predavanja na temu “Ishrana muznih grla”. Ovaj program ima za cilj unaprijediti praksu proizvođača mlijeka vezanu za ishranu muznih grla s ciljem povećanja količine i kvaliteta proizvedenog mlijeka.

“Predavanja će održati prof. dr. Darko Grbeša, eminentni stručnjak iz ove oblasti, a u uvodnom dijelu predavanja ćemo predstaviti dosadašnje i planirane aktivnosti projekta, te pojasniti kakvu podršku Sweden/USAID FARMA II pruža na terenu”, poručuju iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Predavanja će se održati u Gračanici (18.11., 11:00h; Osman-kapetanova medresa), Gradačcu (19.11., 11:00h, Skenderija), Živinicama (20.11., 10:00h, Velika gradska sala), Tuzli (20.11., 13:00h, Kantonalna privredna komora Tuzla) i Kalesiji (21.11., 11:00h, BKC “Alija Izetbegović”).

“Pored ovih predavanja, planirano je susret i razgovor sa studentima na Tehnološkom fakultetu Tuzla, na temu “Uticaj proizvodnje mlijeka na klimatske promjene”. Tim će ovom prilikom posjetiti i Farmu Spreča u Kalesiji, te farmu koza Milo Selo kod Lukavca. Partneri organizaciji svih predavanja su mljekare, zadruge, te općinske i gradske službe sa područja Tuzlanskog kantona. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem adrese [email protected]“, zaključuju iz Sweden/USAID FARMA II projekta.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više