Javni poziv – pomoć turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica COVID-19

Turistička zajednica TK objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava privrednim subjektima iz oblasti turizma i ugostiteljstva u svrhu pomoći turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica COVID 19 pandemije.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu finansijske pomoći u skladu sa Odlukom o načinu realizacije transfera finansijskih sredstava sadržanih u Finansijskom planu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za 2021 godinu.

Finansijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru Tuzlanskog kantona u okolnostima izazvanim pandemijom COVID19, koja se uplaćuju na račun privrednog subjekta u skladu sa kriterijima iz ovog Javnog poziva.

Dodijeljena sredstva privrednim subjektima u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva koristiće se u svrhu saniranja ekonomskih šteta izazvanih pandemijom COVID-19.

Ukupno raspoloživa finansijska sredstva, za provođenje ovog Javnog poziva, iznose 220.000,00 KM.

Privrednim subjektima, koji ispunjavaju sve potrebne uslove iz ovog Javnog poziva, a čija je djelatnost u skladu sa navedenim šiframa djelatnosti, za sve uposlenike kojima je obračunata i isplaćena plaća za august mjesec 2021. godine, isplatiće se jednaki novčani iznosi po zaposleniku do iznosa raspoloživih sredstava.

Rok za prijavu na javni poziv je 15 dana od dana objavljivanja a objavljen je 22.novembra.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na web stranici Turističke zajednice TK.


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više