JU Gimnazija: Svečano ispraćeni maturanti

Večeras je bilo svečano na ulicama Živinica, gdje su prodefilovali maturanti Gimnazije.Prethodno su imali svoj posljednji susret u učionicama, a svečanu povorku predvodio je Duvački orkestar Konjuha.

Direktor Gimanzije Tihomir Vasić ističe da je genracija maturanata postigla zapažene rezulate tokom svog školovanja:

“U 4 odjeljenja imamo 84 učenika, naravno da svi prolaze, jer su tokom svog školovanja pokazali kvalitet, ali ono što bih posebno želio pohvaliti to je da se radi o jednoj generaciji za koju tvrdim da je po ljudskim kvalitetima nadmašila sve dosadašnje. Osim što imaju zapažene rezultate u nastavi, postizali su mnogo na takmičenjima u TK i šire, tako da među njima ima pravih šampiona znanja. Čestitam im uspješan završetak obrazovanja u našoj Gimnaziji i želim im puno sreće u daljem školovanju”.

Jedan od razrednih starješina prof.informatike Ilija Lučić, takođe hvali učenike svog odjeljenja i kaže:

“Razrednik sam IV-1 razreda iz kojeg večeras ispraćamo 21 učenika, od kojih je 10 odličnih, a ostali su postigli vrlo dobar uspjeh. Svi profesori su zadovoljni onim što su tokom svog školovanja pokazali naši učenici a sada maturanti, kojima želimo uspješan upis na fakutete koje izaberu”.

Maturantice i maturanti su večeras bili posebni, u što su se mnogi sugrađani mogli uvjeriti prilkom njihog defilea ulicama grada. O svom daljem usmejrenju gledaju sa optimizmom. Lejla Osmić je još neodlučna, ali za koji dan pronaćiće svoj put. Halima Bešić ima sklonosti ka informatici pa je odlučila upisati se na Elektro tehnički fakučet u Tuzli.Selma Hajdarbegović će na Filozofski fakult i odsjek za turski jezik:

“Ove četiri godine su bile uspješne i sve je tako brzo prošlo. Profesori su bili divni i pomogli nam da sve prođe u najboljem redu. Nadam se da će tako biti i u nastavku školovanja”, kaže maturantica Selma.

Najvše maturanata želi na Elektro tehnički fakultet u Tuzlu, pa je to opredjlejenje još Muradije Hazagić, Irhada Šišića i Ibrahima Mujičića, kojeg smo upoznali na mnogim takmičenjima, osvajaču drugog mjesta na TK iz fizike i matematike. Za Muradiju postoji još i rezervno zanimanje pošto već ima uspjeha u svijetu mode jer je bila uspješna učesnica na takmičenju top modela u Rimu. Snovi Kante Majdančić vezani su za nastavak školovanja u inostranstvu!

aaaaaaa-12

Slavlje maturanata počelo je u Gimnaziji, potom je uslijedio defile ulicama grada, a nastavljeno je u Motelu Jet Star Živinice do kasnih sati. /Š.Gadžo/ (zivinice.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više