Jubilarni izbor ”Miss Federacije BiH 2020” 18. septembra

Iako u izvanrednim okolnostima izbor “Miss Federacije BiH 2020” održat će se uz sve propisane epidemiološke mjere zaštite zbog korona virusa. A cijelu manifestaciju će prenositi RTV TK.

Jubilarni izbor „Miss Federacije BiH 2020“ održat će se 18. septembra 2020. u 21 sat i 30 minuta. “Vjerujemo da ćemo našim gledateljima upriličiti Spektakl mladosti, ljepote, glazbe i humanosti kakva i jeste ova manifestacija sve ove godine”, priopćila je Direkcija izbora Miss BIH za Miss Svijeta. Ove godine izbor “Miss BiH za Miss Svijeta” obilježava svoj veliki Jubilej, 25 godina rada.

Nastavlja se tradicija afirmacije mladosti, humanosti i ljepote sa svrhom!

Djevojke iz cijele Federacije BiH natječu se za titulu Miss Federacije i plasman u veliko državno finale “Miss BiH za Miss Svijeta 2020”. Program će obogatiti brojni glazbeni gosti. Iako u izvanrednim okolnostima izbor “Miss Federacije BiH 2020” održat će se uz sve propisane epidemiološke mjere zaštite zbog korona virusa.

U pripremi ovog velikog svečanog događaja djevojke su se okupile u Lukavcu gdje su im domaćini pokazali brojne ljepote i krajolike Lukavca te čuveno jezero Modrac gdje su snimale i video klipove koje će gledatelji imati priliku vidjeti u tv prijenosu uživo.

Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održava se u vrijeme Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu koji su zajedno s Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

Izbor MISS FEDERACIJE BiH i ove godine ima moto “Ljepota sa svrhom” i postao je tradicionalna manifestacija u BIH u kojoj s ponosom sudjeluju mladi sa područja cijele BiH. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva.

Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim. Direkcija izbora Miss BIH svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet Ljepota sa svrhom.

Ove godine sa zadovoljstvom objavljujemo da će se sudionice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma. Posebnost ovogodišnjeg izbora je da se Miss Federacije BiH održava u vrijeme Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

“Sajam turizma i ekologije je manifestacija putem koje se nastoje riješiti naši veliki problemi, a to su nezdrava okolina i zagađenja koja su i dalje prisutna u našoj zemlji.

Direkcija Miss BiH ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i Tuzlanske županije, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture”, izjavila je Stela Zubak Jovanović, izvršna direktorica Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta.

“Rezervirajte i Vi svoje putovanje tijekom Lukavačkog sajma turizma i ekologije”List” u periodu od 17. do 19. 09. 2020 godine i dobro došli na izbor “MISS FEDERACIJE BIH 2020” u petak 18. 09. u 21:30h, Dom kulture Lukavac, poručili su organizatori.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više