Kicboxer Mirnes Vejzović brani boje BiH na Svjetskom prvenstvu u Beogradu

Živiničanin Mirnes Vejzović je prvi i jedini predstavnik našega grada na Svjetskom prvenstvu do sada.10731202_10152743890241117_4438668910806182684_n

Šest takmičara KBV “Flek Tom-Cat” kao članovi Kicboxing reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će na predstojećem Svjetskom seniorskom prvenstvu, koje narednog vikenda počinje u Beogradu.

Salko Zildžić, selektor bh. seniorske kickboxing reprezentacije, u Beogradu će predvoditi tim od 20 takmičara. U našem taboru očekuju da se vrate sa nekoliko odličja.

-Na posljednjem Evropskom prvenstvu smo nastupili sa osam takmičara i osvojili tri medalje. Sada nas je mnogo više, većina je odličnoj formi i dobro pripremljena i imamo osnova da se nadamo dobrim rezultatima. Sigurno bi nam dobro došle jedne zajedničke pripreme, ali ih zbog nedostatka novca nismo  mogli odraditi – istako je Salko Zildžić.

Na današnjoj press konferenciji takmičarka Amra Selmić, osvajači medalja sa posljednjeg EP Mesud Selimović i Semir Delić, te od nedavno senior Amar Babajić, istakli su da su vrijedno radili, da spremni očekuju prve mečeve i da će dati sve od sebe da ne razočaraju navijače. Pored njih iz KBV “Flek Tom-Cat” na Svjetskom prvenstvu će nastupiti još Nikola Drobnjak i Mirnes Vejzović.

-Za ovo takmičenje smo se pripremali više od dva mjeseca i vjerujemo da će se neki od nas šestero naći u finalu. Za to će nam trebati i malo sreće prilikom izvlačenja protivnika – rekao je Mesud Selimović, jedan od najiskusnijih takmičara u našoj reprezentaciji.

Bh. reprezentativci u Beograd kreću u nedjelju 25. oktobra. Žrijebanje protivnika na program je u ponedjeljak, a prve borbe u utorak 27. oktobra.

Tuzlanski takmičari će nastupiti u dvije discipline low kick i K-1, a na prvenstvu gdje se očekuje više od 800 takmičara, pored te dvije discipline bit će zastupljen i kick-light.

(Tuzlainfo.ba)

 

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više