Kick Boxer Mirnes Vejzović brani boje Bosne i Hercegovine na svjetskom prvenstvu u Budimpešti

Naš sugrađanin, prošlogodišnji najbolji sportista Općine Živinice, danas 04.11.17. godine putuje na svjetsko prvenstvo koje se održava u Mađarskoj prijestolnici Budimpešti.

Podsjećanja radi Mirnes je na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu osvojio Srebrenu medalju.

Povodom njegovog odlaska na svjetsko prvenstvo kontaktirali smo Mirnesa Vejzovica kako bi nam nešto više rekao o svojim pripremama te svom odlasku na isto:

„Pripreme za predstojeće takmičenje traju već puna dva mjeseca, radio sam u svom matičnom klubu KBV Flek Tom Cat pod iskusnom palicom dvojice trenera Salke Zildžića te Isaka Memiševićem. Pripreme su tekle intenzivno, dva treninga na dan 6 dana u sedmici i tako zadnja dva mjeseca, nekako na samom početku mi se našlo Prvenstvo Balkana gdje sam otišao  polovično spreman, pa sam tako i ostvario za mene polovičan rezultat. U prvom meču protiv predstavnika iz Srbije sam ostvario pobjedu, da bi u finalu izgubio za bod ili dva razlike od predstavnika Bugarske, nadam se da ćemo se ponovo sresti sada u Budinpesti pa da mu se revanširam.

Što se tiče svjetskog prvanstva pod organizacijom svjetske kick boxing asocijacije WAKO, mislim da će ove godine biti jedno od najjačih prvenstva svijeta, na mojoj težinskoj kategoriji -86kg disciplina low kick je prijavljeno 16 takmičara, puno je tu prvaka Evrope i Svijeta ali ja se ako Bog da nadam da ću uspjeti osvojiti medalju za svoju Državu i da ću dosljedno braniti boje svoje domovine! Za kraj bih se htio zahvaliti ljudima bez kojih bi moje pripreme bile puno teže ako ne i nemoguće. Ministar u vladi TK gosp. Abdulah Zukić, općinski načelnik gosp Samir Kamenjaković,  Dino Kafa, doo HIH Živinice te Pharmaceuticals ZADA!“

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više