KK Millennium zauzeo 3.mjesto na turniru u Celju

Kadeti KK Millenniuma su proteklog vikenda učetvovali na Međunarodnom turniru u Celju i zauzeli 3. mjesto. Igralo se u dvije grupe sa po tri tima. U prvoj grupi nalazile su se KK Hrastnik, KK Millennium, te KK Ece Celje, dok su se u drugoj grupi nalazile ekipe KK Basket 2000 Banja Luka, KK Kelea , te KK Nazarje.
Millennium je u prvom susretu igrao protiv najbolje ekipe turnira KK Hrastnik, gdje je izgubio 9 koševa razlike (72:63). Nešto više od 3 minute do kraja bilo je samo 3 razlike za Slovence, uz manjak koncentracije naši momci promašuju ključne šuteve, tj. slobodna bacanja, te šut sa distance. Nakon toga Slovenci imaju mirnu ruku, te pogađaju trojke koje su odlučile pobjednika.
U drugoj utakmici Millennium više nego zasluženo pobjeđuje ekipu Celje (71:45 ). U dvorani u kojoj se održavao turnir, prisutni su mogli vidjeti izuzetnu košarku, a riječi hvale stigle su na račun našeg tima odmah nakon pobjede.
S obzirom da je Millennium završio drugi u grupi, imao je priliku da igra za 3. mjesto sa drugoplasiranom ekipšom u drugoj grupi, tj. ekipom KK Kelea. Na samom početku mogao se vidjeti veći kvalitet, kako individualaca, tako i timskog rada Millenniuma. Do poluvremena moglo se predpostaviti da će Živiničani pobijediti, te ostvariti treću poziciju na turniru. Na kraju utakmice za treće mjesto rezultat je glasio 68:56 u korist našeg Millenniuma.
Bitno je naglasiti da je turnir protekao u sportskom duhu i bez ikakvih problema. Košarkaši su se družili, razmjenjivali iskustva iz svojih ligaških utakmica, uspostavljena su mnoga prijateljstva. Treba pomenuti da je KK Basket 2000 Banja Luka zauzeo drugu poziciju i to je još jedan od dokaza da se u Bosni i Hercegovini igra kvalitetna košarka u svim uzrastima.
Na kraju još jedno veliko hvala Damiru Seidilu na podršci Millenniumu. Zauvijek će ostati u sjećanjima naših košarkaša i koji će zasluženo dobiti plaketu počasnog građanina Živinica 19.juna, na Dan općine Živinice./Eldar Hrustemović/

image

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više