Klanjana dženaza Davudu Zahiroviću

Dženaza-namaz rahmetli Davudu Zahiroviću klanjana je danas u haremu Šarene džamije u Gračanici.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

“Davud Zahirović je Gračanlija ali je poznat u cijeloj Bosni i Hercegovini i mnogo šire. Bio je vedar čovjek, pristupačan, komunikativan i dobronamjeran. Govorio je jednostavno i radio jednostavno, ali uz viziju i sistematično. Radio je važan posao za jednu zemlju, jednu naciju. Posjedovao je iznimno veliku energiju i upornost. Njegovo srce je bilo otvoreno za ljude. Vjerovao je da nafaka dolazi od Allaha, dž.š., zato je od blagodati koje je imao mnogo dijelio. Doktor Davud je vakif utemeljitelj Behram-begove medrese, prvi vakif ove institucije. I ne samo Medrese, dobro nam je to poznato. Njegova duša je bila predana Gospodaru svjetova. On je bio čovjek vjere. Onoliko koliko poznajem ovog našeg brata, siguran sam da je on smireno otišao svome Gospodaru”, kazao je muftija Fazlović.

Doktor Davud Zahirović je ukopan u haremu džamije u Trnovcima, a preminuo je jučer.

Davud Zahirović rođen 1959. godine u Gračanici, doktor je stomatologije, privrednik. Tuzlanska javnost ga pamti i kao predsjednika FK Sloboda.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više