Klanjana dženaza i obavljen ukop Zulfe Salihovića

Porodica, saborci, predstavnički javnog i političkog života te mnogi Srebrenčani danas su se oprostili od Zulfe Salihovića koji je preminuo u subotu u Tuzli od posljedica srčanog udara. Komemoracija je danas održana u Tuzli i Srebrenici, a dženaza i ukop u Sućeskoj na mezarju Barkovci, opština Srebrenica.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović.

– Do zadnjeg dana ostao je uspravan i bio je aktivan, prije svega za svoju Srebrenicu u kojoj će dostojno živjeti svi njeni sinovi i kćeri. Bio je čovjek sa identitetom ali istovremeno i otvoren za sve ljude. To treba da bude i naša vrijednost. Nadahnuti smo djelom rahmetli Zulfe, čovjeka koji je sačuvao obraz svojih djedova i pradjedova ovdje u Sućeskoj i Srebrenici – kazao je muftija Fazlović.

Salihović je preživio genocid, a ove godine je bio i predsjednik Pododbora “Marš mira 2021“ i sa majkama Srebrenice je posjećivao stratišta gdje su Bošnjaci ubijani. Također, bio je jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici. Od 1998. aktivno je učestvovao u političkom životu Srebrenice. Dugogodišnji je i aktuelni odbornik Skupštine Opštine Srebrenica. Bio je predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica i jedan od glavnih aktera u borbi za istinu o Srebrenici, te za opstanak Bošnjaka u Srebrenici.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više