Klinika za radiologiju UKC-a Tuzla bogatija za novi digtalni rendgen

Klinika za radiologiju i nuklearnu medicinu UKC Tuzla dobila je vrijednu donaciju u vidu savremenog digitalnog rendgen uređaja. Donacija je realizovana preko UNDP-a BiH, dok je finansijska sredstva obezbijedila Vlada Tuzlanskog kantona.

Na donaciji se zahvalio prim. doc. dr. med. sc. Alen Kamerić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. “Današnja donacija u vidu savremenog digitalni rendgen uređaja za nas ima posebnu vrijednost jer će znatno unaprijediti rad svim našim radiolozima, a samim tim i olakšati pristup pacijentima za sve one pretrage koje su eventualno čekali”, istakao je prim. doc. dr. Kamerić.

Zadovoljstvo donacijom iskazao je i dr. Samir Cipurković, V. D. načelnika Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. “Ovo je prvi digitalni rendgen aparat u našoj ustanovi koji će u velikoj mjeri ubrzati proces snimanja pacijenata, dok će naši uposlenici brže i lakše raditi određenu radiološku dijagnostiku, a ljekari na odjeljenjima brže i kvalitetnije dobivati radiološke snimke”, rekao je dr. Cipurković.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više