KO SDA TK inicirao program novčane pomoći korisnicima boračkih naknada u Tuzlanskom kantonu

Shodno Uredbi Vlade FBiH o programu pomoći stanovništvu usljed inflacije i rasta potrošačkih cijena, kojom su ranije odobrena sredstva za jednokratnu novčanu pomoć od po 100 KM iz federalnog budžeta za korisnike boračkih naknada, KO SDA Tuzlanskog kantona je uputio je prijedlog Vladi Tuzlanskog kantona da iznađe mogućnost realizacije programa pomoći i za korisnike boračkih naknada koje se isplaćuju iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Obzirom da spomenutim programom na nivou FBiH nisu obuhvaćeni svi korisnici boračkih nakada, vjerujemo da će Vlada Tuzlanskog kantona još jednom dokazati svoj senzibilitet kada su u pitanju one kategorije stanovništva kojima je u ovom trenutku potrebna pomoć u najvećoj mjeri, a kao što je to bio slučaj sa ranije realizovanim programima pomoći penzionerima i porodiljama ali i povećanim izdvajanjima budžetskih sredstava za boračku populaciju i ostale oblike socijalne pomoći.

KO SDA TK se nada da će spomenuti program, sa identičnom jednokratnom novčanom pomoći od po 100 KM, za korisnike boračkih naknada koje se isplaćuju iz Budžeta Tuzlanskog kantona, biti omogućen i realizovan u što skorijem roku. 

The post KO SDA TK inicirao program novčane pomoći korisnicima boračkih naknada u Tuzlanskom kantonu appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više