Ko vlada iz sjene SDP-om u Živinicama: Muratovićeve pristalice u “dolini jelena”

 Da li se SDP-om Živinica upravlja iz vučije jazbine (uzgajalište jelena) ili sjedišta stranke?

Poslije mreže opet mreža, ali ovaj put kroz paralelni sistem SDP-a Živinica. Kako nezvanično saznajemo danas, 27. 4. 2018. u 17,00 sati u “dolini jelena”, kako Živiničani zovu grandiozno i prisvojeno imanje bivšeg načelnika Hasana Muratovića, okupljaju se članovi dijela ovdašnje OOSDP-a pod sloganom – za jači SDP Živinica!

Po svemu sudeći slogan bi mogao i da glasi – za jačeg Muratovića, jer su, nakon priloga u emisiji Mreža FTV-a, uslijedile brojne reakcije javnosti. Nameće se zaključak da bivši načelnik Živinica aktivno radi na formiranju paralenih institucija SDP-a u Živinicama.

Koji su stvarni motivi Muratovića i njegovih sljedbenika? Još jedan njegov mandat u Federalnom parlamentu i osiguravanje imuniteta kao garanciju od vjerovatnog procesuiranja za uzurpirano zemljište i druge zloupotrebe, ili jači SDP? Prije će biti ovo prvo.

Kakvu politiku vode aktuelni načelnik Samir Kamenjaković i predsjednica SDP-a Amila Hodžić i kakva je njihova uloga u tome? Poslije tuzlanskog razdora u SDP-u, izgleda da je na pomolu i živinički sukob “moćnika” ove stranke? (Izvor Faktor.ba)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više