Kolegij gradonačelnika

Konačna rang lista studenata i učenika koji trebaju dobiti stipendiju grada Živinice za školsku/akademsku 2020/2021.godinu još uvijek nije objavljena.

Procedura je trebala biti završena prije dva mjeseca, zato je danas gradonačelnik sazvao kolegij i dao rok do ponedjeljka da se konkursna procedura sprovede do kraja.

Gradonačelnik je ovom priliko istakao da će poduzeti procedure protiv članova komisija (prvostepena i drugostepena) ako se do iduće sedmice ne okonča konkurs i objavi lista studenata i učenika koje će grad stipendirati.

Naime, kako još uvijek nije okončana procedura za Konačnu rang listu dobitnika stipendija gradonačelnik Kamenjaković je tražio od prvostepene i drugostepene komsiije da odmah riješe problem i usaglase se oko Konačne rang liste, kako bi se moglo pristupiti potpisivanju ugovora sa dobitnicima stipendija.

Gradonačelnik je istako kako je nedopustivo da mladi ljudi, učenici i studenti, koji su aplicirali za stipendije još uvijek ne mogu ostvariti svoje pravo, te naredio da postupak moraju okončati do ponedjeljka, u suprotnom će se poduzeti zakonom propisane mjere protiv onih koji su doveli do ovog stanja.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više