Komedija “Američki san” na Velikoj sceni BKC-a Živinice

Komedija “Američki san” u ponedjeljak na Velikoj sceni BKC-a Živinice. U okviru manifestacije “Dani dijaspore” tragikomična ispovijest glumca Elmira Krivalića, monodrama “Američki san”, biće izvedena na Velikoj sceni BKC-a Živinice, u ponedjeljak, s početkom u 19:00 sati.

Predstava je nastala u produkciji Gradskog pozorišta Živinice, režirao ju je Dražen Pavlović, dok je scenografiju radio Suad Avdagić.

“Američki san ” je tragikomična ispovijest čovjeka koji je, tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada, tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su za njega ostavile tragične posljedice.

Predstava se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: politike, zdravstva, mita i korupcije, odnosa prema homoseksualizmu, odnosno muškarca i žene, nasilja u porodici, te sukoba tradicionalnog i suvremenog.

“Američki san” je aktuelna priča jer mnogi mladi talenti i obrazovani ljudi sve više napuštaju zemlju, tragajući za boljim životom i nažalost veliku većinu mladih svoju budućnost vide izvan granica BiH.

Ovo je 26 igranje monodrame, koje je do sada pobrala simpatije publike gdje god da je gostovala.

Ulaz je slobodan, a pokrovitelj je Načelnik Samir Kamenjaković

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više