Konaković – Pósa: Dobri bilateralni odnosi Mađarske i BiH, bez otvorenih pitanja

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se sa ambasadorom Mađarske u Bosni i Hercegovini Krisztiánom Pósom.

Sagovornici si istakli dobre bilateralne odnose Mađarske i Bosne i Hercegovine bez otvorenih pitanja, a sa još dovoljno prostora za intenziviranje saradnje u oblastima telekomunikacija, finansija, energetike kao i nekih oblasti industrije koje se u Mađarskoj intenzivno razvijaju u posljednjih desetak godina.

Ambasador Pósa naglasio je izuzetno ozbiljan pristup Mađarske, kad se radi o pomoći koju pruža Bosni i Hercegovini, pomoć koja nije deklarativna već angažirana kroz razne vidove saradnje počevši od ekonomske do stručno-savjetodavne.

Naveo je da je Mađarska zemlja koja svoj politički kapacitet razvija putem ekonomskih potencijala i da je i dalje spremna nastaviti Bosnu i Hercegovinu gledati kao važnog saveznika za budućnost.

– Ministar Konaković je izrazio zahvalnost Mađarskoj i ponovio stav da u aktuelnom političkom ozračju Bosna i Hercegovina što je moguće bolje iskoristi pogodnosti koje će joj ubrzati put ka Evropskoj uniji koristeći sugestije i svaki vid administrativne podrške koja joj je na raspolaganje.

 

RTV Slon/Fena

The post Konaković – Pósa: Dobri bilateralni odnosi Mađarske i BiH, bez otvorenih pitanja appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više