Koncerti, izložba i promocija: BKC TK sljedeće sedmice domaćin niza zanimljivih događaja

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona u sljedećoj sedmici će biti mjesto održavanja više zanimljivih programa i manifestacija.

Sadržajnu semicu će otvoriti Folklorni ansambl “Panonija, koji ove godine obilježava veliki jubilej – 25. godina postojanja i rada. Nakon tri održana koncerta u Gornjoj Tuzli, Lipnici i Husinu, jubilarni godišnji koncert FA „Panonija“će održati u velikoj sali BKC TK u ponedjeljak 19. novembra sa početkom u 19 sati. Publika će u jednosatnom programu moći da uživa u jedinstvenim i dinamičnim folklornim koreografijama, koje su karakteristične za ovaj ansambl.

Učenici Osnovne muzičke škole iz Tuzle u utorak 23. novembra će održati tradicinalni koncert u povodu predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, koji će biti održan također u Velikoj sali BKC-a sa početkom u 18 sati.

Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH, 25. put će bitipostavljena u Velikoj galeriji BKC TK-a. Otvaranje izložbe u okviru koje će se predstaviti oko 20 autora je u srijedu 24. novembra u 18 sati.

Na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra, u BKC TK od 11 sati bit će održana Svečana sjednica Skupštine TK, uz prateći kulturno-muzički program.

Sadržajnu novembarsku sedmicu BKC Tuzlanskog kantona završava promocijom knjige“Jaka si najljepša“, autorice Sare Sabri. Radi se o 16. naslovu ove autorice i još jednoj njenoj knjizi samopomoći, koja nas podstiče na razmišljanje i promjenu pogleda na život. Promocija je na programu  u subotu 27. novembra u Plavoj sali BKC TK sa početkom u 18 sati.

Svi događaji će biti održani u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama koje su na snazi na području Tuzlanskog kantona.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više