KONJUH ESCAPE

Planina Konjuh oduvijek je bila popularna turistička destinacija na području Tuzlanskog kantona, posebno kada je u pitanju zimski turizam.

Konjuh je neprocjenjivo turističko bogatstvo, jer obiluje šumama, veoma značajnim izvorima planinske vode i speleološkim lokalitetima.

Ono što Konjuh ističe u odnosu na druge planine u BiH i šire upravo je netaknuta i izvorna ljepota krajolika.

Pored standardnih mogućnosti koje svaka planina nudi, Konjuh svojim posjetiocima pruža mnogo više i uvijek iznova se upoznaje njena ljepota.

Ovog vikenda svi oni koji žele imaju priliku upoznati ovu planinu iz perspektive zaljubljenika u prirodu naše sugrađanke Melise Šišić koja je pokrenula projekat „Konjuh escape“.

Melisa kaže da je cilj pokretanja projekta podići svijest javnosti o važnosti prirode i djelovanju iste na zdravlje čovjeka.

Učesnici ture imat će priliku tokom cijelog puta da nauče nešto više o flori i fauni planine Konjuh.

Prva organizovana tura uz pratnju vodiča planirana je za u subotu 20. novembra.

Polazak je u 9 sati ispred hotela Zlača. Za ovu šetnju ne treba vam mnogo, udobna odjeća, hrana i voda. Promotivna cijena prve ture je simboličnih 5 KM.

Prijave je moguće izvršiti na facebook i instagram stranici „Konjuh Escape“.

Staza je srednje zahtjevna a učesnici će se kretati maršutom:

Zobik|Kasalovača|Zidine male i velike|Šuplji bor|Veljača|Vodopad velika Zlača|Vodopad Stanovi.

Učešće mogu uzeti planinari, rekreativci, fotografi, ljubitelji prirode, druženja i naravno svi oni koji vole adrenalin.

Merisa Mujčinović Husić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više