Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i učenicima srednjih škola sa područja općine Živinice

Na osnovu člana 38. Statuta Općine Živinice, a u vezi sa tačkom IX. Odluke o stipendijama učenika srednjih škola i studenata dodiplomskog studija koje se dodjeljuju iz budžeta općine Živinice, Općinski načelnik raspisao je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima dodiplomskog studija i učenicima srednjih škola sa područja općine Živinice za akademsku/školsku 2014./2015. godinu.

U akademskoj/školskoj 2014/15. godini dodijelit će se 42 stipendije studentima u mjesečnom iznosu od 100,00 KM, odnosno 1000,00 KM za akademsku godinu i 25 stipendija učenicima u mjesečnom iznosu od 70,00 KM, odnosno 700,00 KM za školsku godinu.

Pravo na dodjelu stipendije imaju državljani Bosne i Hercegovine koji imaju status redovnog studenta/učenika srednje škole pod slijedećim uslovima:

– da ima mjesto prebivalištva na području Općine Živinice,
– da je u tekućoj akademskoj/školskoj 2014/2015 godini prvi put upisao određenu godinu studija/razred srednje škole
– da ne prima stipendiju, kredit ili nagradu od drugog davaoca ili po drugom osnovu.

O dodijeljenoj stipendiji zaključuje se Ugovor o stipendiji kojim se bliže uređuju međusobna prava i obaveze davaoca i korisnika stipendije.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli i web stranici Općine Živinice.
Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom predaju se na protokol u Centar za pružanje usluga građanima Općine Živinice/šalter salu, Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Živinice na posebnom obrascu.

Obrazac prijave na konkurs i obrazac izjave da kandidat ne prima stipendiju, može se preuzeti na Info pultu u Centra za pružanje usluga građanima/šalter sali ili na linkovima ispod.

Obrazac izjave o neprimanju stipendije
Obrazac prijave na konkurs

Konkurse u cjelosti pogledajte na linkovima ispod.

Konkurs_dodjela_stipendija_2014_2015_STUDENTI
Konkurs_dodjela_stipendija_2014_2015_UČENICI

 

(Općina Živinice)

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više