Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH 1. decembra

Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH bit će održana u četvrtak, 1. decembra.

Za konstituirajuću sjednicu predložen je dnevni red na kojem će se naći izbor privremenih komisija Predstavničkog doma Parlamenta FBiH (izbor Privremene mandatno-imunitetske komisije, izbor Privremene komisije za izbor i imenovanje, te izbor Privremene administrativne komisije).

Na dnevnom redu je i konstituisanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno verifikacija mandata zastupnika izabranih u PD PFBiH te davanje svečane izjave.

Predviđen je i izbor rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, odnosno izbor predsjedavajućeg, dva potpredsjedavajuća i izbor radnih tijela Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Uručivanje certifikata o izboru za zastupnika u Predstavnički dom Parlamenta FBiH i potpisivanje izjave o prihvatanju mandata bit će upriličeno na samom početku sjednice, a prije usvajanja dnevnog reda.

Sjednica će biti održana u zgradi Parlamenta FBiH, s početkom u 11.00 sati, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

The post Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH 1. decembra appeared first on RTV SLON.

RTV SLON

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više