Konsultacije o pravnom okviru kontrole imovine dužnosnika

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin sa  saradnicima tokom posjete Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo razgovarala je sa resornom ministricom Darjom Kadenić-Softić i šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduanom Kafedžićem o unaprjeđenju zakonskog okvira koji se tiče porijekla imovine zvaničnika.

U fokusu ovog radnog sastanka bilo je donošenje Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu. Zakon je još uvijek u formi nacrta i očekuje se da bude usvojen na jednoj od narednih sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, rečeno je ovom prilikom.

Između resornih ministarstava izvršene su dodatne konsultacije i analize, razmijenjena iskustva i prakse te usklađene određene zakonske odredbe budući da sličan zakonski tekst već postoji u Sarajevskom kantonu i funkcionira Ured za borbu protiv korupcije kao organ nadležan za provođenje zakona.

Cilj konsultacije je izrada što kvalitetnijeg, u praksi primjenjivog zakonskog teksta u Tuzlanskom kantonu.

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više