Konsultacije o pravnom okviru kontrole imovine dužnosnika

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Una Harčin sa  saradnicima tokom posjete Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo razgovarala je sa resornom ministricom Darjom Kadenić-Softić i šefom Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduanom Kafedžićem o unaprjeđenju zakonskog okvira koji se tiče porijekla imovine zvaničnika.

U fokusu ovog radnog sastanka bilo je donošenje Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu. Zakon je još uvijek u formi nacrta i očekuje se da bude usvojen na jednoj od narednih sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona, rečeno je ovom prilikom.

Između resornih ministarstava izvršene su dodatne konsultacije i analize, razmijenjena iskustva i prakse te usklađene određene zakonske odredbe budući da sličan zakonski tekst već postoji u Sarajevskom kantonu i funkcionira Ured za borbu protiv korupcije kao organ nadležan za provođenje zakona.

Cilj konsultacije je izrada što kvalitetnijeg, u praksi primjenjivog zakonskog teksta u Tuzlanskom kantonu.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više