Košarkaši Živinica žive san: Pobjedom osigurali prvo mjesto A2 lige

Veceras su košarkasi KK Zivinice slavili visoku pojedu za šampionsku jesenju titulu. Pobijedjena je ekipa KK Zelje iz Bihaca rezultatom 83:61.Amerikanac Drae Murray postigao je rekordnih 51 kos i time potvrdio da je najbolji kosgeter lige.

“Uradili smo ono na sto bi nam i najveći mađionicari pozavidjeli.Za dva mjeseca historija zivinicke košarke se promjenila.Mi ne želimo ostati na ovome, san nam je preveliki i pretvoriti ćemo ga u javu u to smo sigurni”, kaze Mirnes Muminovic posliej utakmice.

“Kao sto smo i mislili dobijene utakmice su najgore utakmice, gubili smo 16 razlike i uspjeli smo se vratiti na zonu 2-3, te na kraju slaviti s 24 razlike. Drae Murray s 51p bio je najbolji pojedinac, uz kapitena Dulovica koji je imao zakucavanje koje se samo moze vidjeti na utakmicama NBA lige. Danas smo igrali bez trećeg strijelca lige Mazalović Nedim , sto se na početku utakmice dosta osjetilo.

I ovaj put utakmicu je pratilo oko hiljadu gledalaca, po čemu živinička publika postavlja standrade, iako se radi o niželigaškom takmičenju.
Zivinicka publika poželjela je dobrodošlicu dvojci reprezentativaca Dini Alicu i Eldaru Forcakovicu.Hvala jos jednom svim navijačima, koji nisu stedili dlanove” zavrsava raport poslije danasnje utakmice gosp Muminovic.

Živinice.ba

Pročitajte više

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.