Nepotizam, kriminal i samovolja: Kako se zapošljava u Domu zdravlja Živinice

Uposlenici Doma zdravlja Živinice javnosti su uputili pismo u kojem tvrde da je u posljednjih nekoliko godina u tu ustanovu nezakonito zaposleno oko 70 osoba. U pismu se tvrdi da se, uglavnom, zapošljava bliža i dalja rodbina aktuelnih političkih političara u Živinicama, članova Upravnog odbora Doma zdravlja, članova Općinskog vijeća itd.

Među spomenutim su, kako piše u pismu, lažni ratni vojni invalid, kafanski borac Nail Jusić koji je zaposlio brata, potom njegov rođaka vijećnika i budući konzul u Istanbulu Began Muhić, vijećnik Esad Kitić je zaposlio svoju kćerku. Osim njih, u Dom zdravlja Živinice uhljebljeni su aktuelni vijećnici SDA Fahrudin Vejzović i Esed Zenunivić.

Nail Jusić zajedno sa direktorom Esedom Omerkićem je nezakonito zaposlio i suprugu vijećnika Jasmina Halilovića.

Radnici su se u pismu požalili na represiju koju vrši svita okupljena oko Naila Jusića i da je njihovo pismo, stiglo u Vladu TK, kao i inspekciji i MUP-u TK, od kojih očekuju da putem nadležnih službi provjere njihove navode i jednom zauvijek stane ukraj nepotizmu, kriminalu i samovolji koji, kako navode, vladaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pismo zabrinutih uposlenika Doma zdravlja Živinice pročitajte ispod.

WP (1)


WP (2)

 


WP (3)


W4 (4)


WP5

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više