Nepotizam, kriminal i samovolja: Kako se zapošljava u Domu zdravlja Živinice

Uposlenici Doma zdravlja Živinice javnosti su uputili pismo u kojem tvrde da je u posljednjih nekoliko godina u tu ustanovu nezakonito zaposleno oko 70 osoba. U pismu se tvrdi da se, uglavnom, zapošljava bliža i dalja rodbina aktuelnih političkih političara u Živinicama, članova Upravnog odbora Doma zdravlja, članova Općinskog vijeća itd.

Među spomenutim su, kako piše u pismu, lažni ratni vojni invalid, kafanski borac Nail Jusić koji je zaposlio brata, potom njegov rođaka vijećnika i budući konzul u Istanbulu Began Muhić, vijećnik Esad Kitić je zaposlio svoju kćerku. Osim njih, u Dom zdravlja Živinice uhljebljeni su aktuelni vijećnici SDA Fahrudin Vejzović i Esed Zenunivić.

Nail Jusić zajedno sa direktorom Esedom Omerkićem je nezakonito zaposlio i suprugu vijećnika Jasmina Halilovića.

Radnici su se u pismu požalili na represiju koju vrši svita okupljena oko Naila Jusića i da je njihovo pismo, stiglo u Vladu TK, kao i inspekciji i MUP-u TK, od kojih očekuju da putem nadležnih službi provjere njihove navode i jednom zauvijek stane ukraj nepotizmu, kriminalu i samovolji koji, kako navode, vladaju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pismo zabrinutih uposlenika Doma zdravlja Živinice pročitajte ispod.

WP (1)


WP (2)

 


WP (3)


W4 (4)


WP5

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
4 Komentara
 1. Mara Orucevic piše

  Ovoje ziva istina samo ste zaboravili napisati glavnog vodju kriminala doktora Cokica onje zapoceo ovaj krimilnal,a ovi navedeni su nastavili neka se ispita koliku je dorektor Cokic uzimao cifru debelu kovertu para nista bolji nisu ni u botackoj organizaciji Zivinice Cazim Hadzic odredjuje koce dobiti nepovratni boracki kredit i kada borac dobije nepovratni kredit ,Cazim Hadjic djeli sa borcem na pola,taj isti Cazim Hadjic broji se daje bijo borac,a koliko ja znam,da cak nije bijo borac ni kod svoje kuce gonijo je konje po dubravama,cieli rat,rat stade Cazim Hadzic za noc posta Presjednik boracke orgnizacije i danas dan je Presjednik,njemu nema smjene a stobi i bilo i ostalima stosu uz njega boracka Zlatna koka nosi zlatna jaja dok ostali borci gladuju a oni koji nikada nisu pusku uzeli u ruke na vlasti boracke populacije sjede 20 i vise godina njima nema smjene stara posledica ,KADIJA TE SUDI KADIJATE KARA U LAZNI BORACA PUNA VRECA PARA-MUSA SJASI MUSA UZJASI OVOJE VLADA ZIVINICA .

 2. Logoped piše

  Zena ovog vijecnika je zavrsila srednju hemisku , sad radi kao med. sestra, sto je apsurdno u svakoj normalnoj zdravstvenoj ustanovi, pored nje zaposlene su zene koje su zavrsavale gimnaziju. A na kraju u administraciji sjede djeca,zetovi i ostala porodica sadasnjeg i bivseg direktora.. al kako to bude u ovoj drzavi , sve ovo ce se zataskati jer im se moze.. Ovo je njihova drzava a ne nasa.

 3. Amir Jusić piše

  Čudo je ovaj Esad Kitić Eso. U silnim pokušajima da ima muško sada grad i opština ima problema da uhljebi sve njegove kćerke. Najstarija je dobila posao sekretara SDA koju finansira budžet opštine. Druga radi eto kao sekretar Doma zdravlja (da zna Dino allah rahmetula, u grobu bi se prevrtao ko radi umjesto njega). Treća čeka da diplomira pa je čeka posao u opštini. Četvrta je na putu da napravi bajnu karijeru na budžetu. Tako je čovjek koji je promijenio 4 stranke i dočepao se na kraju SDA najviše hajrovao od svih prekaljenih SDA članova koji će svoje kosti ostaviti u SDA ali ih nema niđe a niti njihove djece jer Eso prvo mora uhljebiti svoje pametnice. Propali komandant, propali poslanik u Skupštini TK-a, već propali vijećnik a davno propali moralni kepec koji je izmuzao opštinu ko Avdići Šaru. Da i ne pominjemo silne pare koje je dobio iz raznih budžeta da uradi mostove koje nikada nije uradio. To je ta moralna gromada zvana Eso Kitić a djela govore i tisuću riječi za njega. Ali, njega sram nije, kao i one koji zajedno jašu ovaj napaćeni narod godinama.

 4. Vlado Marjanovic piše

  ja sam to sve prije 5 godina govorio na ovoj stranici pa dobio ban

Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više