Policija razbija kriminalnu grupu u Živinicama, na pijaci Ciljuge bavili se kamatarenjem

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica provode veliku akciju s ciljem razbijanja kriminalne grupe koju je formirao zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala, a sumnjiči se za više krivičnih djela, saznaje Klix.ba.

Po nalogu Općinskog suda Živinice, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica vrše pretrese na više lokacija, a jedna od njih je i Sedmična pijaca Ciljuge.

Kako Klix.ba saznaje iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dosad je u ovoj akciji uhapšen zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala Živinice u okviru kojeg i djeluje spomenuta pijaca.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli nam je potvrđeno da je uhapšeni osumnjičen da je organizovao grupu ljudi u kojoj su svi imali različite uloge vezano za počinjenje krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim lihvarstvo, odnosno kamatarenje većeg broja osoba i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem.

Saznajemo i to da su trenutno u toku pretresi poslovnih i stambenih objekata osumnjičenih, automobila i pijace. Prema planu policijske akcije, trebalo bi biti uhapšeno još nekoliko osoba.

Više informacija o ovoj akciji kojoj su prethodile višemjesečne istražne radnje bit će poznato naknadno. ( klix.ba )

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više