Policija razbija kriminalnu grupu u Živinicama, na pijaci Ciljuge bavili se kamatarenjem

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica provode veliku akciju s ciljem razbijanja kriminalne grupe koju je formirao zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala, a sumnjiči se za više krivičnih djela, saznaje Klix.ba.

Po nalogu Općinskog suda Živinice, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, pripadnici Uprave policije MUP-a TK od jutros na području Živinica vrše pretrese na više lokacija, a jedna od njih je i Sedmična pijaca Ciljuge.

Kako Klix.ba saznaje iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, dosad je u ovoj akciji uhapšen zaposlenik Javnog preduzeća Horizontala Živinice u okviru kojeg i djeluje spomenuta pijaca.

Iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli nam je potvrđeno da je uhapšeni osumnjičen da je organizovao grupu ljudi u kojoj su svi imali različite uloge vezano za počinjenje krivičnih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, zatim lihvarstvo, odnosno kamatarenje većeg broja osoba i nedozvoljeno bavljenje određenim zanimanjem.

Saznajemo i to da su trenutno u toku pretresi poslovnih i stambenih objekata osumnjičenih, automobila i pijace. Prema planu policijske akcije, trebalo bi biti uhapšeno još nekoliko osoba.

Više informacija o ovoj akciji kojoj su prethodile višemjesečne istražne radnje bit će poznato naknadno. ( klix.ba )

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više