Kućice za ptice iz radionice Mješovite srednje škole Živinice

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković i menadžment Mješovite srednje škole Živinice ovih dana realiziraju zajednički projekat koji ima za cilj razvijanja ekološke svijesti kod građana kao i iskazivanje brige za ptičiji fond u zimskim mjesecima.

Na ovom projektu angažirani su učenici stolarskog smjera sa svojim nastavnicima praktične nastave.

Učenici stolarske struke, uz mentorstvo svojih nastavnika, svakodnevno savladavaju vještine obrade drveta i u toku nastavnog procesa nastaje mnogo kvalitetnih finalnih proizvoda što je dobar indikator da će iz Mješovite srednje škole Živinice izaći vrhunski kadrovi toliko potrebni našoj privredi.

Te talente naših učenika prepoznao je i gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković pa je realizaciju jednog lijepog i korisnog projekta, izradu stotinu kućica za ptice, povjerio upravo ovim vrijednim učenicima i njihovim nastavnicima.

Pored izrade stotinu kućica za ptice, Gradonačelnik je učenicima i nastavnicima Mješovite srednje škole Živinice povjerio još nekoliko projekata, između ostalog, izradu simbola Živinica – drvenog gatera koji će, kao suvenir i poklon, afirmirati našu lokalnu zajednicu.

Koristi međusobne saradnje u ovom primjeru su višestruke: rad učenika i nastavnika u praktičnoj nastavi je valoriziran i cijenjen što je za njih važan podsticaj u radu i pohađanju nastave, razvija se ekološka svijest kod građana, njihova ljubav prema životinjama i prirodi, te se prirodni ambijent ukrašava na primjeren i adekvatan način.

Jasminko Razić


RTV Živinice

Pročitajte prvi vijesti iz Živinica na Vašem uređaju, pretplatite se sada.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje Vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s tim slažete, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj više